Polen 2013

Campingtur til Polen og Tyskland 5 juni –  25 juni 2013

I år var planen en tur til østlige Tyskland og Polen, Men et par dage før vi tog af sted, erfarede vi at der var oversvømmelse i Dresden og omegn, så vi valgte at vende turen om, så vi først kørte til Polen.

Onsdag den 5 juni:

afgang kl. 9,30 sydpå, og ikke som vanlig til Hamburg, men øst om Hamburg, da vi jo skulle mod Berlin. Vi havde udset en c.plads ved Lauenburg.  Men kort før vi drejede fra Autobanen ved Neumunster, mistede vi venstre sidespejl, En bil overhalede os, og vi kom for tæt på hinanden, Vi kørte til Bad Segeberg og besluttede at gøre ophold her og finde et nyt spejl. Camping pladsen hedder. KluthseeCamp og Seeblick. En meget fin plads, med dejlig omgivelser og mange harer

Torsdag den 6 juni

Så gik det videre mod Berlin, hvor vi overnattede øst for berlinerring, på  Grunheider camping , am Peetsee.  Ikke en plads at skrive hjem om. men vi skulle jo også bare lige overnatte,

 

 

Fredag den 7 juni. Afgang mod Polen og Poznan. En meget fin motorvej fra grænsen til Poznan, ca 180 km, og kostede  67 Zloty. I Poznan fandt vi en c. plads ved rostadion, en fin plads.  Camping Malta nr 155

 Lørdag den 8 Juni

Vi kørte med sporvognen ind til Poznan, og gik tur og så på byen og de flotte huse.

Søndag den 9 juni 

Afgang kl 8 med Krakow som mål, 400 km , vi kørte ad rute 11 det meste ad vejen , en udmærket hovedvej, fin kørevejr, men da vi nåede Krakow var der godt 30 gr, og gjorde holdt ved Camping Korona i Gaj  ca 15 km syd for Krakow. En lille plads, og da der havde regnet en del, var der meget fugtig, og toilet/baderummene var lidt dårlige. Der kom torden og regn i løbet aftenen, det gjorde det hele lidt mere vådt.

Mandag den 10 juni.   Vi kørte en kort tur ind til Krakow, for lige at orienterer os om byen.

Tirsdag den 11 juni.   Varmt og dejlig vejr, kørte en tur sydpå til højderne mod Slovakiet, kom forbi en del nyere landsbykirker, og endte i byen Zakopane, men da var der blevet regnvejr, og da vi kom tilbage på c. pladsen var der meget vådt, så vi måtte have gummistøvler på for at gå igennem græsset.

Onsdag den 12, torsdag den 13, fredag den 14

Alle 3 dage var vi I Krakow og gik rundt og se på den flotte og rene by, med de mange flotte bygninger og det meget store torv, Onsdag begyndte vi med at se den flotte katedral Mariakirken

Torsdag var vi bl.a forbi en meget stor og ny kirke i den sydlige del af Krakow

Fredag var vi en kort tur inde i byen, hvor vi sad på torvet og spiste frokost og så på det pulserende liv, og der var varmt, 28 -30 gr.

Lørdag den 15 juni

Afgang fra Krakow i varmt og dejlig vejr med kurs mod Wroclaw, men først kørte vi til Autszwith, men vi kom ikke ind i lejren, for vi skulle med en guidet rundvisning og det havde vi ikke lyst til, så vi forsatte mod Wroclaw, C pladsen vi havde valgt at køre til, lå i den nordlige ende af byen og vi kom sydøst fra, så det var næsten midt igennem Wroclaw, og gaderne var meget ujævne, med vi fandt Camping Olympic,  nr 117. Pladsen var udmærket, men toiletterne var meget gamle og slidte. Som det fremgår af billedet lå den lige op til Stadion.

Søndag den 16 juni      Formiddagen gik med at slappe af , over middag gik vi i Zoo, ca 20 min gang fra c pladsen, en meget stor Zoo, og der var varmt, ca 30 gr.

Mandag den 17 juni      Stadig varmt, så vi valgte at køre en tur på landet syd for Wroclaw og her passerede vi også en nyere kirke og et meget flot slot, der lå i kanten af en skov

Tirsdag den 18 juni     Vi kørte med sporvogn nr 33, som kørte lige udenfor c. pladsen, ind til centrum af Wroclaw, og så på byen, her var også mange flotte bygninger, stadig varmt. så det gik lidt i slowmotion.

Onsdag den 19 juni.  Så er det slut med Polen, og vi køre mod Dresden, (Meget varmt) vi havde tænkt at være på c. pladsen i Dresden, men hvordan var den? Nu havde vi været på nogle dårlige pladser, så vi havde lyst til noget bedre  Så vi valget en 20 km uden for Dresden som så meget god ud i bogen, og det var den også, meget fine toilet/ badeforhold, og den første aften fik vi et meget kraftig tordenvejr med meget regn, men jorden kunne tage vandet, så der hurtig blev tørt igen, Camping Lux Oase ,Kleinrøhrsdorf

 

Torsdag den 20 juni.  Stadig meget varmt, over 30 gr. Så vi valgte at køre en tur langs Elben i Sachsiske Schweiz, Hvor vi bl.a. kunne se hvor højt vandet var nået under oversvømmelsen.

Fredag den 21 juni.  En tur nord for Dresden, til det pragtfulde jagtslot Moritzburg Palce, og til byen Meissen, hvor der er en meget gammel bydel, med smalle gader, og så lige omkring Dresden på vej tilbage,

Lørdag den 22 juni  Kørte til Dresden, og noget af det første vi møder er den flotte Frauenkirke, og vi gik ind, og  kirken var fyldt af folk, der skulle være orgelandagt, så den deltog vi i, den varede ca 30 min. en meget fin oplevelse, og man samtidig kunne sidde og betragte de flotte kalkmalerier.

Vi gik videre ned til promenaden ved Elben, og spiste frokost, og nyd udsigten og livet på promenaden.

Videre til den Katolske Katedral, hvor der var bryllup.

Søndag 23 den juni   Vejret var slået om, let overskyet, og der kom ind imellem lidt finregn, vi tog igen ind til Dresden , så lidt loppemarked på torvet, og en porcelænsudstilling i “Zvingers” et meget stor og flot bygningskompleks.

Mandag den 23. Nu var vejret blevet dårlig, under 20 gr. og overskyet, så vi valget at køre hjemad, nu havde vi også været afsted i næsten 3 uger. Første stop blev igen Bad Segeberg.

Tirsdag den 24 juni. Videre nordpå, og lige omkring Fleggård og var hjemme sidst på eftermiddagen, efter 3 uger dejlige uger.