Frankrig /Schweiz 2012

Campingtur til Annecy søen i Frankrig og Interlaken i Schweiz den 11 juni – 1 juli 2012

I 2012 var vi jo på den lange tur til Santiago de Compostella, så i år havde vi besluttet at turen skulle være kortere og mere afslappet, så det blev 1 uge ved Annecy søen i Frankrig og 1 uge ved Interlaken i Schweiz.

Mandag den 11 juni

Afgang som næsten vanlig omkring middag til Schneldsen nord I Hamburg.

 

 

Tirsdag den 12 juni.

Videre sydpå, men for første gang havde vi problemer med at komme på motorvejen i Hamburg, Det skyldes vejarbejde og morgentrafik på indfaldsvejen, 45 min, tog det.  Målet for dagen var Frankfurt. og City Camping. ikke en plads at råbe hurra for, men vi skulle også kun lige sove og så videre.

 

Onsdag den 13 juni

Ja videre sydpå, i regnvejr, og vi gjorde holdt ved Bad Bellingen som ligger lige nord for Basel, for vi blev i Tyskland, for vi ville være sikker på at kunne se fodbold. Campingpladsen hedder Bad ins Land, og har en flot udsigt over Rhindalen. dejlig plads.

 

 

Torsdag den 14 juni.

Der havde været en del regnvejr på turen igennem Tyskland, og som det også havde været her hjemme. så vi var spændt på om der blev tørvjer ved Annecy,  men da vi kørte ind i Schweiz og videre ind i Frankrig skinnede solen, og det blev den næsten ved med  resten af turen.  Ved Annecy valgte vi campingpladsen La Solitaire, en meget fin plads.

Fredag den 15 juni – Torsdag den 21 juni.

Her på La Solitaire var vi vi en uge, med ture ud derfra, som det vil fremgå af billederne

Og så en tur til Annecy by

Vi ville også se nogle bjerge og sne, så turen gik en dag til Chamonix, som ligger ved foden af Mont Blanc, og hvor vi var med en tandhjulsbane .

En dag kørte vi igen lidt sydpå ad n508 og drejede fra D218 Hvor vi bl.a kom forbi en lille kirke.

Videre ad D 925 hvor der var en smuk sø med fin udsigt og vi spiste vores madpakke.

Lidt længere fremme kom vi forbi mange køer som alle gik med store klokker på, så der var en liflig musik, man kunne næsten tro at køerne fik tinitus.

Den sidste dag ved Annecy kørte vi igen sydpå mod Albertville, og ad D 213 over Col de Madeleine, som Tour de France rytterne også var over i år.

Fredag den 22 juni.

Så var der tid til afgang fra Annecy og videre til Schweiz og vi var lidt spændt på vejret, men vi fik en pragtfuld uge ved Interlaken. og Camping Alpenblinch.

Lørdag den 23 juni – Torsdag den 28 juni

Nu skulle vi så til at tage fat på et nyt område og vi havde læst om et tog der kørte op til Jungfrau, igennem bjergene, men da vi hørte prisen opgav vi, så vi tog kabelbanen til Schiltorn, og her fik vi 30 % rabat fordi vi er medlem af FDM.

Den flotteste tur vi var på, var en tur fra Interlaken ad rute 6 over Grimselpass og videre ad rute 9 og så ad rute 11 over Sustenpass tilbage.

En af de sidste dage var vi rundt om Thuner sø og gik en tur i Thun by.

Fredag den 29 juni

Så var der tid til afgang hjemad. og vi kørte ad rute 4 mod Luzern og der var en meget kraftig og lang stigning  i begyndelsen, men det gik fint, og den dag blev der varmere og varmere hvor længere vi kom nord på, og vi gjorde holdt ved Reinfald ved  grænsen til Tyskland og der var der 30 gr.

og vejret kulminerede i et kraftig tordenvejr ved Tubingen hvor vi overnattede. Tubingen ligger lidt sydøst for Stuttgart.  campingpladsen hedder : Neckar camping.

 

 

 

Lørdag den 30 juni.

Videre nordpå og stadig varmt og fra Fulda ad B27 til Camping Werratal i Witzenhausen, Og hvor der igen blev tordenvejr og regn, som det fremgår af billedet.

Søndag den 30 juni

Stadig fin vejr men nu lidt køligere og næste stop blev Camping Wikinger i Schlesvig.

Mandag den 1 juli

Så var det sidste dag på turen, så det var hjemad, med en lille afstikker til Fleggaard. og vel hjemme efter en god tur.

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++