Tyskland /Østrig 2010

Den 31 maj 2010 forlod vi arbejdsmarkedet efter 49 år og var nu klar til pensionstilværelsen. og den skulle begynde med en campingtur til det sydlige Tyskland og Østrig. Vores første mål var Oberammergau hvor vi ville se festspillende. De bliver kun opført hver 10` år, og varer fra april til okt. Vi havde lidt problemer i 2009 med at få billetter, men endeligt lykkedes det .

Campingtur Tyskland/Østrig/Norditalien 6 juni – 2 juli 2010

 

 søndag den 6 juni.

Afgang ved middagstid, i fin solskin og med Hamburg som mål, hvor vi ankom til aften med en afstikker omkring Fleggård, og overnatning på Camping Schneldsen Nord.

Mandag den 7 juni

Kørsel fra Hamburg til Ochsenfurt , som ligger lidt syd for Wurtsburg,  Ved floden Main, hvor vi overnatter på Knauss Camping . Campingpladsen ligger tæt på byen langs med floden, en rigtig god plads, med fine opmarchbåse, en plads vi har benyttet nogle gange.(ccplads)

 Tirsdag den 8 juni

Videre sydpå mod Oberammergau, Vi havde mailet til campingpladsen i Oberammergau, for at reservere en plads ,  så var det let at  gå til byen, når vi skulle overvære festspillende, men vi hørte aldrig fra dem, så sendte vi en mail til Camping- terassen am Richterbichl i byen Rottenbuch ca 25 km fra Oberammergau. Der fik vi svar dagen efter. at vi var hjertelig  velkommen. Vi ankom midt på eftermiddagen, og en udmærket plads (ccplads) og der var dejligt vejr, ca 25 gr.

Onsdag den 9 juni

Var vi på sigthseen i Oberammergau og Garmisch Partenkirchen.

 Torsdag den 10 juni

Dette var dagen hvor vi skulle overvære festspillende.  1 akt, var fra kl. 14,30- 17.00 og 2 akt fra kl. 20.00 – 22,45.  I pausen var der så mulighed for at få noget at spise. Det var en stor oplevelse, men lidt lang i sidste akt. og der var varmt, næsten 30 gr. Man sidder i en stor sal men scenen er under åben himmel, vi var ca 4000.

 Fredag den 11 juni.

Vi kørte til Tysklands sydøstlige hjørne, Berchtesgaden. og campingpladsen Allweglehen, Pladsen har en meget stejl opkørsel på ca 500 m. men en udmærket plads .(ccplads)

Lørdag den 12 – onsdag den 16 juni.

her ophold vi os i 5 dage hvor vi kørte ud og så forskellige steder. første lidt i omegnen.

og en tur til Salzburg

og til Borgen HohenWerfen, hvor filmen ørneborgen er optaget

Torsdag den 17 juni.

Afgang fra Tyskland igennem Østrig til Millstatter see. En pragtfuld tur. Målet var Camping Happy Golster , en lille campingplads på den østlige ende af Millstatter søen. En meget velholdt plads, med fine græsarealer, men ikke mange gæster.. (CCplads)

Fredag den 18 juni –  torsdag den 24 juni.

En uge her med afslapning og ture rundt i omegnen, med godt vejr, bortset  fra søndag hvor det regnede det meste af dagen .  En dag ville jeg cykle rundt om søen, der skulle være cyklesti hele vejen, og jeg havde målt at der skulle være ca 30 km, jeg cyklede men kunne ikke rigtig finde cyklestien, så det endte med at jeg kørte 45 km.

ovenstående billeder er fra omkring Søen. En  eftermiddag hvor vi ville køre en kort tur, godt vejr på campingpladsen, godt 20 gr, kom vi lidt op i højderne og der var blæst og kun 4 gr. det var koldt, i korte bukser og Tshirt.

Så da vi dagen efter ville på Grossglochner, var vi forberedt, vi havde også hørt at der havde sneet deroppe, og som det fremgår af billederne var det rigtig

Fredag den 25 juni.

Efter vores plan havde vi nu en uge tilbage af turen, og vi ville gerne ned og se lidt af Dolomiterne, Så afgang til Camping Corones i en lille by der hedder Rasen/Rason lidt øst for Brunica, ad E66. Fin plads.

Lørdag den 26 juni – Søndag den 27  juni.

Ture rundt i Dolomitterne.

Mandag den 28 juni.

Nu skulle vi til at tænke på at komme nordpå. og for ikke skulle køre på motorvej i Østrig og betale over Brennerpasset, Kørte vi først til Bolzano og ad rute 38/40 over Rechenpas til byen Prutz, hvor vi holdt ind på Aktiv Camping .

Tirsdag den 29 juni.

Tur til fristaden Samnaun, hvor vi bl.a fik billig bensin.

Onsdag den 30 Juni

Afgang mod Dk over Fernpas til Fussen, hvor vi fangede A7 , vi havde beregnet at vi ville overnatte igen i Ochsenfurt, men det gik hurtig fremad, så vi fortsatte ca 100 km mere til Hunfeld lidt nord for Fulda ad b27. Knaus camping.  en plads vi havde overnattet på år tidligere, da var den lille og simpel, men nu var den udvidet og moderne, men også nyt værtspar, der var studs og striks, så vi følte os ikke velkommen

Torsdag den 1 juli

Videre nordpå ad b27, men lidt før Gøttingen gik det galt, en ny motorvej østfra, gjorde at vi røg på A7, sydpå , så det tog lidt tid inden vi kom nordpå igen, Så da vi kom til Hamburg holdt vi ind på Schneldsen nord Camping..

Fredag den 2 juli

Så var der kun det sidste stykke til Dk, men lige via Fleggård. og vel hjemme efter en god tur og godt vejr